BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 20 €
21.02.2023

Diabetes – sodobna bolezen in naravne rešitve

14. november je svetovni dan sladkorne bolezni. Ta dan je rojstni dan Fredericka Bantinga, kanadskega znanstvenika, ki je skupaj s svojim asistentom Charlesom Bestom, v laboratoriju izoliral beljakovino, kasneje poimenovano inzulin. Za ta dosežek je leta 1923 prejel Nobelovo nagrado za medicino. 

Diabetes je kronična presnovna bolezen, pri kateri celice trebušne slinavke (pankreasa) ne proizvajajo dovolj inzulina oziroma pri kateri telo proizvedenega inzulina ne more učinkovito uporabiti. To glukozi, ki jo dobimo iz hrane, oteži prehod v celice, zato te ne morejo normalno delovati. Če je v krvi premalo inzulina ali če se celice nanj ne odzovejo, se vrednost krvnega sladkorja poveča. Povečane vrednosti krvnega sladkorja povzročajo okvare malih žil oči in ledvic ter okvaro živcev. Dolgotrajna sladkorna bolezen lahko povzroča aterosklerozo, srčni infarkt, možgansko kap, diabetično nefropatijo, retinopatijo in nevropatijo, žile postara za 15 let in se življenjska doba zmanjša za 10 let.

Lahko rečemo, da je sladkorna bolezen (diabetes) postala globalna epidemija. Število oseb z ugotovljeno sladkorno boleznijo nenehno narašča. V Sloveniji je leta 2020 število obolelih oseb bilo ocenjeno na 173 846 ali 8,3 %, 10 let prej pa 6,6 %. Kar se tiče svetovne populacije statistika iz leta 2014 pravi, da je na svetu takrat bilo uradno potrjenih približno 8,5 % obolelih za diabetesom. Predvideva se, da je ta številka še višja in da 20 % prebivalstva ima nediagnosticirano sladkorno bolezen. Poleg tega pa veliko ljudi ima težavo z inzulinsko rezistenco, ki se lahko razvije v diabetes. 95 % ljudi je, ki zbolijo za diabetesom tipa 2. Tudi drugi zdravstveni zapleti in smrti zaradi sladkorne bolezni so vse pogostejši, zlasti odpoved in okvara ledvic in srčno žilna obolenja. 48 % smrti, ki so posledica sladkorne bolezni se zgodi pred 70 letom starosti. Poleg diabetesa tipa 2 poznamo še diabetes tipa 1, 1,5, sekundarni diabetes, diabetes tipa 2, MODY, neonatalni in gestacijski diabetes.

Bolj ogrožene so osebe, ki imajo ožje sorodnike s sladkorno boleznijo, debele osebe, osebe z večjim obsegom pasu (ženske več kot 80 cm, moški več kot 94 cm oz. telesna teža za več kot 20 % večja od priporočene ali indeks telesne mase nad 27), ki se nepravilno prehranjujejo z veliko maščob, procesirane hrane, mleka in mlečnih izdelkov, telesno nedejavni, osebe z inzulinsko rezistenco, bolniki s povečanimi vrednostmi maščob in zvišanim krvnim tlakom, bolniki po srčnem infarktu in možganski kapi, ženske, ki so imele sladkorno bolezen v nosečnosti in rodile otroka, ki je tehtal več kot 4 kg ob porodu, ženske s sindromom policističnih ovarijev (s cistami v jajčnikih) in starejši od 45 let. Iz tega razloga je zelo pomembno, da prevzamemo zdravje v svoje roke in da ne mislimo, da smo nemočni in odvisni le od zdravil. Zlasti diabetes tipa 2 je bolezen, ki je povezana z našim načinom življenja in prehranjevanja in ni neozdravljiva.

Leta 1927 je bila objavljena izjemna študija dr. Williama Sansuma in dr. Shirley Sweeneya, ki je jasno pokazala negativen vpliv pretiranega konzumiranja maščob na inzulinske funkcije. V 50 letih prejšnjega stoletja je dr. Walter Kemper zdravil svoje paciente, ki so zboleli za diabetesom tipa 2 z nizko maščobno dieto, ki je pomagala tudi pri zdravljenju težav z diabetično retinopatijo, ledvičnih težavah in maligni hipertenziji. V 70 – tih je dr. James W. Anderson objavil rezultate svojih eksperimentov, kjer je prišlo do zmanjševanja ali opustitve uporabe inzulina pri njegovih pacientih s sladkorno boleznijo tipa 2, ko so se začeli prehranjevati nizkomaščobno in z veliko vlaknin. Ena od najpomembnejših raziskav je iz leta 1963 znanstvenika Philipa Randleja, ki je ugotovil, da maščobne kisline in glukoza tekmujejo za vstop v celico. Dokazal je, da ko maščobne kisline pridobijo dostop do tkiv (maščobe pridejo v krvni obtok hitreje kot glukoza) blokirajo delovanje insulina, zaradi česar ostane glukoza ujeta v krvi. Philip Randle je znanstvenemu svetu povedal, da uživanje maščobnih kislin pripravi temelj za zavračanje inzulina v mišicah in jetrih. Ta učinek je poimenoval sindrom maščobnih kislin, ki se je kasneje preimenoval v Randlov cikel. Inzulinska rezistenca je torej posledica kopičenja odvečne maščobe v tkivih, ki niso namenjena shranjevanju velikih količin maščob. Tudi po najnovejših znanstvenih študijah je najbolj učinkovita prehrana pri težavah z diabetesom nizko maščobna polnovredna rastlinska prehrana (z le 10 do 15 % dnevnih kalorij iz maščob), saj z uživanjem veliko maščob, bomo imeli več težav z inzulinsko rezistenco. Ogljikovih hidratov se ni treba bati pri težavah s sladkorno boleznijo, le izbrati je treba polnovredne in se izogibati procesiranim oh ter zmanjšati vnos maščob in se fokusirati na uživanje manjših količin kakovostnih in polnovrednih maščob rastlinskega izvora. Zelo je pomembno, da zaužijemo dovolj vlaknin, antioksidantov, vitaminov in mineralov, kar nam polnovredna rastlinska prehrana ponuja v obilju. Pravilna prehrana je ključ do reševanja težav s sladkorno boleznijo in vsemi drugimi zdravstvenimi zapleti, ki jih povezujemo z njo in ki povzročajo prezgodnjo smrt. Idealno bi bilo, če bi le uživali sezonsko sadje, zelenjavo (z veliko zelene listnate zelenjave), stročnice, polnovredna žita, kalčke, nekaj semen (zlasti bogatih z omega 3, kot so chia in lanena semena) ter malo oreščkov in če bi se izogibali vsem maščobam v trdi in tekoči obliki, procesirani hrani, sladkorju, sladkim, gaziranim in stimulativnim pijačam, alkoholu, se zadostno hidrirali, prenehali s kajenjem, če kadimo, primerno telovadili, vzdrževali optimalno telesno težo, zniževali raven stresa, kakovostno spali, bivali v naravi ter jemali kakovostno prehransko dopolnilo, saj tako ustvarimo pogoje, da vsaj drastično zmanjšamo uporabo zdravil. Poleg tega se bo naše življenje izboljšalo, imeli bomo več energije, vitalnosti in si bomo podaljšali življenje brez zapletov, ki so značilni za sladkorne bolnike. Seveda začnemo s postopnimi spremembami, recimo z le enim obrokom v dnevu, ki bo prilagojen novemu načinu prehranjevanja in dodajamo druge koristne navade, nato pa počasi delamo več sprememb.

Tudi intermitentno postenje in kalorijska restrikcija sta odlična načina za regulacijo variabilnosti glukoze v krvi na tešče in po obroku ter za izboljšanje občutljivosti telesa na inzulin. Ko je sladkor v krvi stabilnejši, je tudi naše zdravje boljše.

Vsaka oseba je zgodba zase, tudi, če imamo diagnosticirano enako bolezen in je zaradi tega odlično, če se še posvetujemo s prehranskimi strokovnjaki specializiranimi za diabetes ter zdravniki, ki delujejo v okvirjih integrativne medicine in obravnavajo telo bolj celostno.

Pri samem procesu zdravljenja nam lahko zelo veliko pomagajo zdravilne rastline, ki delujejo s svojo modrostjo, podpirajo naše telo na pravi način in nimajo stranskih učinkov kot zdravila. Starodavne vede, kot je ajurveda, že več kot 5000 let pomagajo človeku do ravnovesja na celosten način.

Zahvaljujoč tem znanju je nastal tudi izjemen izdelek CURALIN, ki je inovativen, učinkovit in edinstven na svetovnem trgu ter rešilna bilka za vse, ki se soočajo z diabetesom in posledicami diabetesa. Ustvarili so ga strokovnjaki, zdravniki znanstvenega inštituta in kliničnega centra v Tel Avivu. Dr. Itamar Raz, svetovno znani diabetolog, je ugotovil, da se v 40 letih svojega dela še ni srečal s tako učinkovitim naravnim preparatom, ki je popolnoma brez kontraindikacij. Ne vsebuje nikakršnih polnil in dodatkov, le zdravilne rastline shranjene v celulozno kapsulo. Primeren je tudi za vegane in alergike, odsvetujemo ga le otrokom, nosečnicam in doječim mamicam. Uporablja se po celem svetu v 55 držav v sodelovanju s 400 endokrinologi.

Njegova učinkovitost je osupljiva. Izdelek je klinično testiran in varen, njegova učinkovitost dosega 97 %. Po redni uporabi se je pri 89,2 % uporabnikov zmanjšal nivo HbA1C. Rezultati so vidni v enem tednu, pri mnogih pa že v 72 urah. Vsebuje 9 skrbno izbranih ajurvedskih rastlin (korenika kurkume, plod momordike, semena grškega sena, plod indijske kosmulje, zdravilna svercija, list gurmarja, korenika rastline kutki, plod jambola in cimetova skorja), ki pomagajo pri:

  • sladkorni bolezni in inzulinski rezistenci ter spodbujanju tvorbo inzulina
  • preventivi pred metabolnim sindromom
  • presnovi ogljikovih hidratov
  • boljši prebavi
  • težavah z ožiljem, mikrocirkulacijo, visokim pritiskom in holesterolom in pri drugih zapletih, ki so posledica sladkorne bolezni
  • dvigu energije
  • zmanjševanju in opuščanju inzulina ter zdravil za diabetes (zlasti tipa 2)
  • zmanjševanju želje po sladkorju in zdravem zmanjševanju telesne teže

PREHRANSKO DOPOLNILO CURALIN

 

6,1-6,7 %

 

2 kapsule

 

Ena kapsula 30 min po zajtrku in ena 30 min po večerji*

 

6,7-7,8%

 

4 kapsule

 

Ena kapsula po zajtrku, ena po kosilu in dve po večerji*

(30 min po obroku)

 

>7,8 %

 

6 kapsul

 

Dve kapsuli po zajtrku, dve po kosilu in dve po večerji*

 

Vedno se kapsulo vzame 30 min po obroku

*V primeru, da je velika časovna razlika med večerjo in zajtrkom (več kot 10-12ur) se priporoča večerni odmerek pred spanjem

PRIPOROČENO ODMERJANJE

Glede na vrednost trimesečnega HbA1c- glikiranega hemoglobina se priporoča odmerjanje kapsul po jedi dnevno:

 

  • Meritve izvajamo na tešče zjutraj oz. 3 ure po obroku.
  • Po jemanju CURALIN-a ne uživamo hrane 2 uri.

 

Za vsa dodatna vprašanja in nasvete lahko pokličete telefonsko številko: 01 200 66 73.

 

Življenje diabetikov je velikokrat izjemno težko ne glede na vse sodobne naprave in olajšave, ki jih ponuja medicina. Telo je močno obremenjeno ne samo zaradi bolezni same, temveč tudi zaradi dolgotrajnega jemanja inzulina ali zdravil za diabetes. Trpljenje in bolečina sta lahko preteklost, če izberemo pot samozdravljenja s podporo naravnih pristopov in modrosti rastlin, ki so resnično naša rešilna bilka v sodobnem času.

Ponujamo vam

brezplačno poštnino nad 20€

Zagotavljamo vam

prijazen odnos

Garantiramo vam

varen nakup